Депутат Львівської облради опинився у реєстрі корупціонерів

ковальчук, назк, львівська облрада

Депутат Львівської облради був внесений НАЗК у реєстр корупціонерів. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло інформацію до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, стосовно генерального директора КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» та депутата Львівської облради Ігоря Ковальчука.

НАЗК, ковальчук, львівська облрада

У реєстрі зазначено, що депутат Ковальчук був включений до списку через порушення ч.2 ст. 172-7 КУпАП (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів). Його звинувачують у невідомості про реальний конфлікт інтересів та в ухваленні рішень в умовах конфлікту інтересів.

Раніше Сихівський районний суд Львова оштрафував Ігоря Ковальчука за незаконне виписування собі та його доньці премій. Це сталося після того, як Ковальчук підписав низку наказів, якими він винагороджував себе та свою доньку преміями на суму понад 180 тисяч гривень за серпень і грудень 2021 року та серпень і грудень 2022 року. Він виписав собі премії на понад 103 тисячі гривень, а його донька отримала 78 тисяч гривень.

У суді Ігор Ковальчук відмовився визнати свою вину, стверджуючи, що не встановлював розмір премій ані для себе, ані для своєї доньки, оскільки не має відповідних повноважень. Однак він зізнався, що підписав накази про виплату премій.

Суд визнав Ігоря Ковальчука винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (ч.1,2 ст. 172-7 КУпАП) і наклав на нього штраф у розмірі 3400 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *