Незаконне заволодіння землею біля Київської ГЕС – ДБР проводить розслідування

Kyivska-GES-DBR

ДБР викрило схему незаконного привласнення землі поруч з Київською гідроелектростанцією.

За інформацією ДБР, у зазначеній схемі брали участь майже 25 осіб, серед яких були фахівці, що працювали в сфері будівництва, продажу нерухомості та правові експерти ринку.

За даними слідства, вони співпрацювали з державними чиновниками для незаконної реєстрації земельних ділянок як сільськогосподарських, що дозволило їх подальший придбання приватними особами.

Внаслідок цієї схеми учасники незаконно захопили 5 гектарів землі, вартість якої перевищує 15 мільйонів гривень.

Отримана земля, окрім грошової цінності, входить до складу Київського водного фонду та знаходиться на території Київської гідроелектростанції. Київська ГЕС є ключовим об’єктом енергетичної інфраструктури Київської області. Ця територія має особливе значення для уряду. Особливо в умовах повномасштабної агресії та російських нападів на енергетичну інфраструктуру України.

ДБР повідомляє, що розслідування триває, а зараз утримується п’ятьох осіб.

У разі засудження учасники змови можуть отримати до 12 років ув’язнення та конфіскацію майна.

Рініше до реєстру корупціонерів внесли депутата Львівської облради.

Київська гідроелектростанція — перша (верхня) черга Дніпровського каскаду ГЕС, розташована на річці Дніпро, за декілька кілометрів від Києва. Електростанція входить до складу дочірнього Київська гідроелектростанція була побудована в рекордні терміни: 1960-1968 роки.

До складу споруд Київської ГЕС входять багато об’єктів. Серед них будівлі, бетонна водозливна гребля та два десятки водозливів, судноплавний шлюз, ВРП на 110 кВ. Також. на Київській ГЕС є земляні греблі та дамби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *