Мер міста Суми Лисенко “попався” на хабарництві

суми, лисенко, мер міста суми

Мер міста Суми, Олександр Лисенко, разом із директором одного з департаментів міської ради, Олександром Журбою, були спіймані правоохоронцями на хабарі. Цей випадок корупції був виявлений під час отримання хабаря у розмірі 1,4 мільйона гривень. Операцію затримання виконали співробітники Служби безпеки України разом з Національним антикорупційним бюро. 

За інформацією, посадовці вимагали хабар від місцевих підприємців, обіцяючи не перешкоджати їхній бізнес-діяльності у місті. Вони змусили місцеву компанію, яка займалася вивезенням сміття, виплатити хабар у розмірі 2 130 000 гривень. Якщо б компанія відмовилася від оплати, чиновники погрожували штучними перешкодами у веденні бізнесу.

Лисенка відпустили під заставу, повідомила з прес-служба Вищого антикорупційного суду. Сумський міський голова, Олександр Лисенко, звільнився з-під варти, внісши заставу у розмірі 3 мільйони гривень. Заставу внесли 5 жовтня, на наступний день після обрання запобіжного заходу.. Під час слухання запобіжного заходу 4 жовтня, Лисенко зауважив, що обвинувачення вимагало заставу у розмірі 10 мільйонів гривень.

Наразі відомо, що мер міста Суми відсторонений від займаної  від посади. 9 жовтня Вищий антикорупційний суд України затвердив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро та прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та відсторонив Лисенка від посади мера Сум.

Президент Литви зауважив раніше, що через корупцію партнери не хочуть надавати Україні зброю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *