Ігор Коломойський отримав підозру у шахрайстві 

kolomoyskyi, novyny, sud, koruptsia

Ігор Коломойський втрапив у шахрайський скандал. Співробітники Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офісу генерального прокурора зранку висунули обвинувачення українському олігарху Ігорю Коломойському за декількома статтями Кримінального кодексу. Про це повідомили офіційні представники СБУ та Офісу генерального прокурора України 2 вересня.

коломойський, новини, корупція

За даними Служби безпеки України, встановлено, що з 2013 по 2020 рік Ігор Коломойський вивів за кордон понад пів мільярда гривень. Коломойський легалізував їх через інфраструктуру контрольованих банківських установ. Підозра була оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України, які стосуються шахрайства та відмивання майна. 

Досудове розслідування, яке керується Офісом Генерального прокурора, знаходиться на стадії активного проведення.

За словами представників Офісу генерального прокурора, підозрюваний шляхом шахрайства заволодів коштами на суму понад 570 000 000 гривень. Пізніше ці кошти олігарх легалізував.

Наразі тривають невідкладні слідчі та процесуальні заходи. Зараз подано клопотання щодо застосування запобіжного заходу щодо Ігоря Коломойського.

У жовтні 2019 року Високий суд Англії та Уельсу визнав, що є докази скоєння шахрайства та відмивання грошей в компанії, участь в якій брав Ігор Коломойський. Суд прийняв рішення, зазначаючи, що олігархи використовували фіктивні контракти, щоб маскувати вивід коштів з банку.

Наразі відомо, що Шевченківський районний суд Києва вирішив застосувати запобіжний захід до бізнесмена Ігоря Коломойського та затвердив арешт на  два місяці з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, нещодавно президент Литви висловив думку про те, що надання військової допомоги затримується через корупцію в Україні. Партнери не хочуть надавати техніку, бо їхні виборці не підтримують таку позицію через гучні корупційні скандали.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *