Президент Литви: Партнери повільно дають зброю Україні через корупцію

Україна, Литва, Корупція, Президент Литви

Президент Литви, Гітанас Науседа, висловив думку, що корупція в Україні впливає на рішення демократичних країн, у питаннях надання військової підтримки Україні.

президент литви, литва, новини, корупція в україні

Науседа підкреслив, що ця проблема має вагому значущість, оскільки держави, які надають допомогу Україні, повинні враховувати думку своїх громадян. Він зауважив: “Уявіть, що громадяни інших країн спостерігають значні корупційні скандали в Україні, якій надається допомога. Це має негативний вплив на репутацію цієї країни.”

Науседа висловив ці роздуми після призначення президентом України Володимиром Зеленським нового міністра оборони, Рустема Умєрова, на заміну Олексію Резнікову. Відзначимо, що Науседа не стверджував, що ця зміна була обумовлена корупцією, але в останній час в Україні розпочалися розслідування стосовно можливих зловживань та хабарництва в Міністерстві оборони під час закупівель зброї та іншого обладнання для військових.

Президент Литви не вбачає прямий  зв’язок між цими розслідуваннями і затримкою поставок американських винищувачів F-16. Він наголосив на тому, що іноді прийняття рішення і його виконання – це дві різні справи.

Литва і надалі надає підтримку Україні, включаючи військову та гуманітарну допомогу. До того ж Литва активно співпрацює з іншими країнами Балтії для підтримки України.

У квітні 2023 року Міністр оборони Литви повідомив, що Литва надала Україні військової допомоги на суму 454 млн євро. 

Президент Литви висловив застереження щодо корупції в Україні і це можна вважати колективною думкою західних партнерів. Українські корупціонери стоять на заваді просування контрнаступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *