Коломойський на суді: підтримати олігарха прийшли Наталя Мосейчук, Юрій Горбунов, Олександр Ткаченко

коломойський, суд, мосейчук

Ігор Коломойський висловив своє сподівання на справедливий суд та зазначив, що не планує оскаржувати умови свого утримання. 25 вересня, проводилося судове засідання у справі олігарха Ігоря Коломойського, де розглядали його апеляцію щодо запобіжного заходу. 

коломойський, суд

Підтримати Коломойського прийшли Наталя Мосейчук,  Юрій Горбунов та колишній міністр культури Олександр Ткаченко.

Крім того, у судовій залі були  присутні Олександр Дубінський, Ігор Циганик, Олександр Моторний та інші особи. Коломойський висловив надію на справедливе рішення суду та заявив, що не збирається оскаржувати умови свого утримання.

Олігарха Ігоря Коломойського підозрюють у вчиненні двох кримінальних правопорушень, а саме шахрайства та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. Подія сталася у суботу, 2 вересня, коли правоохоронці рано вранці вручили йому повідомлення про підозру.

Підозра щодо Ігоря Коломойського оголошена за статтею 190 Кримінального кодексу України, яка стосується шахрайства, а також за статтею 209, що відноситься до легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними слідства, протягом періоду з 2013 по 2020 рік, Ігор Коломойський вивів за кордон понад півмільярда гривень і таким чином легалізував ці кошти. Для цього він використовував інфраструктуру банківських установ, які були під його контролем.

Районний суд Шевченківського району міста Києва переглянував запобіжний захід для Ігоря Коломойського у справі про незаконне заволодіння сумою в 5,8 мільярда гривень. Згідно з новим рішенням суду, розмір застави збільшено з 509 мільйонів гривень до 3 мільярдів 891 мільйон гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *